Hoe staat het met het werkplezier van jouw werknemers? Gaat iedereen energiek en gemotiveerd aan de slag? Hier komt duurzame inzetbaarheid om de hoek kijken. Duurzame inzetbaarheid houdt werknemers langer productief, fit en betrokken. De vitaliteit van de werknemers bepaalt mede het succes van het bedrijf. Een jaarlijks inzetbaarheidsgesprek als leidinggevende met je werknemer is dus van groot belang. Wat is hierin de juiste aanpak?
Tijdens onze training Inzetpraat leren leidinggevenden op een laagdrempelige manier hoe ze een inzetbaarheidsgesprek kunnen voeren. Het doel van deze training is leidinggevenden een leidraad te geven voor het houden van een effectief gesprek, met als basis het Huis van werkvermogen. Hoe breng je het ‘lastige’ onderwerp duurzame inzetbaarheid ter sprake? En hoe krijg je je werknemers zover om hierover na te denken?
Een inzetbaarheidsgesprek gaat over kansen, uitdagingen, eisen in het werk en behoeftes van de werknemers en wordt vaak opgedeeld in de volgende vijf categorieën:
De informatie uit deze gesprekken zijn handvatten voor de aanpak van het komende jaar en daarna. Het helpt zowel het bedrijf als de werknemers gezond te houden. Zo’n gesprek is namelijk ook erg goed voor de werknemer zelf. Het laat de werknemer nadenken over zijn werk en hoe hij/zij de toekomst ziet.
Inzetpraat is een interactieve training. Onze adviseur legt de begrippen ‘duurzame inzetbaarheid’ en ‘het Huis van Werkvermogen’ uit. Daarnaast wordt in de training aandacht besteed aan:
Met bovenstaande punten leren de leidinggevenden duurzame inzetbaarheid op een laagdrempelige manier bespreekbaar te maken. De training kan zowel online als fysiek worden gegeven.